Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της προπονητικής νεανικών τμημάτων είναι η καλή επικοινωνία μεταξύ των παικτών και των γονέων τους. Κατανοούμε ότι το Μπάσκετ είναι ένα άθλημα που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση συναισθηματισμού και πως αρκετές φορές οι γονείς είναι επιρρεπείς στο να φωνάξουν οδηγίες προς τους παίκτες από την κερκίδα.

Εάν αυτές οι οδηγίες είναι αντίθετες με εκείνες του προπονητή, η σύγχυση του παίκτη είναι αναπόφευκτη. Για αυτόν το λόγο θα πρέπει να ενθαρρύνετε τους μικρούς αθλητές μας να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή τους και να εμπιστευτείτε την προπονητική καθοδήγηση σε αυτούς.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι γονείς πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τον προπονητή στην προσπάθεια του να διδάξει. Ο αθλητισμός παρέχει μία εξαιρετική ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να διδαχθούν την πραγματικότητα των ανταγωνιστικών καταστάσεων.

Γίνονται μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, αποκτούν ρόλο μέσα σε αυτό, καλούνται να αντιμετωπίσουν αντίξοες καταστάσεις και να τις προσπελάσουν κερδίζοντας στην πορεία μαθήματα ζωής.