• Αδειοδοτημένος προπονητής της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
  • Αδειοδοτημένος προπονητής ΣΕΠΚ –  ΓΓΑ
  • Προπονητής αναπτυξιακού προγράμματος ΕΣΚΑΝΑ 2020-21
  • Υπεύθυνος Ακαδημιών South BC 2013-2021

Αθλητική Διαδρομή

Αθλητής των εθνικών ομάδων παίδων, εφήβων και νέων ανδρών, ενώ αγωνιζόταν στα σωματεία Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Ηλυσιακού.

Σε ηλικία 13 ετών αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών συμμετέχοντας στις προπονήσεις μεταβατικής περιόδου του Παναθηναϊκού υπό της οδηγίες του Κώστα Πολίτη. Μέχρι την ηλικία των 19 ετών αγωνίστηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων ανδρών όντας αθλητής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Ηλυσιακού. Το 1998 σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στην προετοιμασία της Ανδρικής Ομάδας του Παναθηναϊκού (Rogla Slovenia) υπό της οδηγίες του κ. Σούμποτιτς.

«Διέσχισε» τον Ατλαντικό σε ηλικία 20 ετών έχοντας κατακτήσει αθλητική υποτροφία για να συμμετάσχει στον μαγικό κόσμο του Πανεπιστημιακού Μπάσκετ. Στις ΗΠΑ αγωνίστηκε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο του Texas Ελ Πάσο (UTEP), δίπλα σε κορυφαίους προπονητές όπως ο Jason Rabedeaux ο Billy Gillespie και o Silvey Dominguez υπό την εποπτεία του μεγάλου Don Haskins.

Το UTEP  αγωνίζεται στο NCAA Div. I, η έδρα του είναι το Don Hasins Center (χωρητικότητα 12,222), ενώ το 1966 (ως Texas Western)  έμεινε στην ιστορία καθώς ήταν η πρώτη κολεγιακή ομάδα με πεντάδα αφροαμερικανων που κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για το Salt Lake Community College με συμπαίκτη τον Sinan Güler (Εθνική Τουρκίας), στο ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του NJCAA Div I.  υπό τις οδηγίες του Norm Parish, προπονητή των Bruins για 20 χρόνια με πολυάριθμες διακρίσεις.

Ακολούθησε η πορεία του στο πανεπιστήμιο του Mayville State με προπονητή τον Craig Smith, όπου και διακρίθηκε με τους τίτλους του M.V.P. της περιφέρειας καθώς και του καλύτερου αμυντικού οδηγώντας τους COMETS σε μία ξέφρενη πορεία (2η στην περιφέρεια, συμμετοχή στo National Tournament).

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του και την επιστροφή στην Ελλάδα αγωνίστηκε σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα για πέντε συνεχείς περιόδους, με τις εξής ομάδες:

Αιγάλεω  – Α1 και Α2

Η συμμετοχή του στην ομάδα του Αιγάλεω χαρακτηρίστηκε από την άνοδο της ομάδας στην Α1, καθώς και από τη διάκριση του στην καλύτερη πεντάδα πρωτοεμφανιζόμενων της κατηγορίας.

Α.Λ.Φ. Αλίμου –  Β΄ εθνική

Νίκη Λευκάδας – Γ΄ εθνική

Αίγιο –  Β΄ εθνική

Είναι Πτυχιούχος Bachelor Business Administration, με παράλληλη ειδίκευση στο Physical Wellness και Sociology. Ο Αλέξανδρος και η σύζυγος του Γιώτα έχουν 2 παιδιά τον Τζώρτζη και τον Χριστόφορο.